Список країн ISO код 3166-1Редагувати

чісловый alpha-3 alpha-2 Kраїна
004 AFG AF   Афґаністан
248 ALA AX   Аланды
008 ALB AL   Албанія
012 DZA DZ   Алжір
016 ASM AS   Америцька Самоа
850 VIR VI   Америцькы Паненьскы островы
020 AD AD   Андора
024 AGO AO   Анґола
660 AIA AI   Анґуіла
010 ATA AQ   Антарктіда
028 ATG AG   Антіґуа і Барбуда
032 ARG AR   Арґентіна
051 ARM AM   Арменія
533 ABW AW   Аруба
036 AUS AU   Австральскый Союз
031 AZE AZ   Азербайджан
044 BHS BS   Багамы
050 BGD BD   Банґладеш
052 BRB BB   Барбадос
048 BHR BH   Бахрейн
056 BEL BE   Белґія
084 BLZ BZ   Беліз
112 BLR BY   Білорусія
204 BEN BJ   Бенін
060 BMU BM   Бермуды
064 BTN BT   Бгутан
068 BOL BO   Болівія
070 BIH BA   Боснія_і_Герцеґовина
072 BWA BW   Ботсвана
076 BRA BR   Бразілія
086 IOT IO   Брітьске індіцкоокеаньске теріторіум
092 VGB VG   Брітьскы Паненьскы островы
096 BRN BN   Бруней
074 BVT BV   Буветів остров
100 BGR BG   Булгарія
854 BFA BF   Буркіна Фасо
108 BDI BI   Бурунді
184 COK CK   Куковы островы
148 TCD TD   Чад
499 MNE ME   Чорна Гора
203 CZE CZ   Чесько
156 CHN CN   Кітай
208 DNK DK   Даньско
180 COD CD   Демократічна Републіка Конґо
212 DMA DM   Домініка
214 DOM DO   Домініканьска републіка
262 DJI DJ   Джібутьско
818 EGY EG   Еґіпет
218 ECU EC   Еквадор
232 ERI ER   Ерітреа
233 EST EE   Естонія
231 ETH ET   Етіопія
234 FRO FO   Фаєрьскы островы
238 FLK FK   Фолкленды Фолкленды (Малвіны)
242 FJI FJ   Фіджі
608 PHL PH   Філіпіны
246 FIN FI   Фіньско
250 FRA FR   Франція
254 GUF GF   Французька Ґваяна
260 ATF TF   Французькы южны теріторії
258 PYF PF   Французька Полінезія
266 GAB GA   Ґабон
270 GMB GM   Ґамбія
288 GHA GH   Ґана
292 GIB GI   Джібралтар
308 GRD GD   Ґренада
304 GRL GL   Ґроньско
268 GEO GE   Ґрузія
312 GLP GP   Ґваделуп
316 GUM GU   Ґвам
320 GTM GT   Ґватемала
324 GIN GN   Ґвінеа
624 GNB GW   Ґвінеа Біссау
831 GGY GG   Ґёрнсі
328 GUY GY   Ґаяна
332 HTI HT   Гайті
334 HMD HM   Гардовы і МакДоналдовы островы
340 HND HN   Гондурас
344 HKG HK   Гонконґ
152 CHL CL   Чіле
191 HRV HR   Хорватія
356 IND IN   Індія
360 IDN ID   Індонезія
368 IRQ IQ   Ірак
364 IRN IR   Іран
372 IRL IE   Ірьско
352 ISL IS   Ісланд
380 ITA IT   Італія
376 ISR IL   Ізраіль
388 JAM JM   Ямайка
392 JPN JP   Японія
887 YEM YE   Ємен
832 JEY JE   Джерзі
710 ZAF ZA   Южна Африка
239 SGS GS   Южна Джорджія і Южны Сендвічовы островы
410 KOR KR   Южна Корея
400 JOR JO   Ёрданьско
136 CYM KY   Кайманьскы островы
116 KHM KH   Камбоджа
120 CMR CM   Камерун
124 CAN CA   Канада
132 CPV CV   Капверды
634 QAT QA   Катар
398 KAZ KZ   Казахстан
404 KEN KE   Кенія
296 KIR KI   Кірібаті
166 CCK CC   Кокосовы островы
170 COL CO   Колумбия
174 COM KM   Коморы
178 COG CG   Конґо
188 CRI CR   Костаріка
192 CUB CU   Куба
414 KWT KW   Кувайт
196 CYP CY   Ціпрус
417 KGZ KG   Кірґістан
418 LAO LA   Лаос
428 LVA LV   Латвія
426 LSO LS   Лесото
422 LBN LB   Лібанон
430 LBR LR   Ліберія
434 LBY LY   Лібія
438 LIE LI   Ліхтенштайньско
440 LTU LT   Літва
442 LUX LU   Луксембурьско
446 MAC MO   Макао
450 MDG MG   Мадаґаскар
348 HUN HU   Мадярьско
807 MKD MK   Македонія
458 MYS MY   Малайзія
454 MWI MW   Малаві
462 MDV MV   Малдівы
466 MLI ML   Малі
470 MLT MT   Малта
833 IMN IM   Остров Ман
504 MAR MA   Мароко
584 MHL MH   Маршаловы островы
474 MTQ MQ   Мартінік
480 MUS MU   Мауріціус
478 MRT MR   Мауретанія
175 MYT YT   Майот
581 UMI UM   Меншы одлеглы островы США
484 MEX MX   Мексіко
583 FSM FM   Мікронезія
498 MDA MD   Молдавія
492 MCO MC   Монако
496 MNG MN   Монґолія
500 MSR MS   Монтсерат
508 MOZ MZ   Мозамбік
104 MMR MM   Мянмарьско (Барма)
516 NAM NA   Намібія
520 NRU NR   Науру
276 DEU DE   Нїмецько
524 NPL NP   Непал
562 NER NE   Ніґер
566 NGA NG   Ніґерія
558 NIC NI   Нікараґуа
570 NIU NU   Ніуе
530 ANT AN   Голандьскы Антілы
528 NLD NL   Голандія
574 NFK NF   Остров Норфолк
578 NOR NO   Норьско
540 NCL NC   Нова Каледонія
554 NZL NZ   Новый Зеланд
512 OMN OM   Оман
586 PAK PK   Пакістан
585 PLW PW   Палау
275 PSE PS   Palestinská
591 PAN PA   Панама
598 PNG PG   Папуа-Нова Ґвінеа
600 PRY PY   Параґвай
604 PER PE   Перу
612 PCN PN   Піткерновы островы
384 CIV CI   Побережя слоновины
616 POL PL   Польско
630 PRI PR   Порторіко
620 PRT PT   Портуґалія
040 AUT AT   Австрія
638 REU RE   Реуніон
226 GNQ GQ   Ровникова Ґвінеа
642 ROU RO   Румуньско
643 RUS RU   Росія
646 RWA RW   Рванда
300 GRC GR   Ґреція
652 BLM BL   Saint-Barthélemy
663 MAF MF   Saint-Martin
666 SPM PM   Сен Пєр і Мікелон
222 SLV SV   Салвадор
882 WSM WS   Западна Самоа
674 SMR SM   Сан Маріно
682 SAU SA   Саудьска Арабія
686 SEN SN   Сенеґал
408 PRK KP   Северна Корея
580 MNP MP   Северны Маріаньскы островы
690 SYC SC   Сейшелы
694 SLE SL   Сіера Леон
702 SGP SG   Сінґапур
703 SVK SK   Словеньско
705 SVN SI   Словенія
706 SOM SO   Сомальско
784 ARE AE   Споєны Арабскы Еміраты
826 GBR GB   Велика Брітанія
840 USA US   Споєны Штаты Америцькы
688 SRB RS   Серьбско
140 CAF CF   Середнёафрицька републіка
736 SDN SD   Судан
740 SUR SR   Сурінам
654 SHN SH   Свята Гелена
662 LCA LC   Свята Луція
659 KNA KN   Святый Кріштоф і Невіс
678 STP ST   Святый Томаш і Прінців остров
670 VCT VC   Святый Вінсент і Ґренадіны
748 SWZ SZ   Свазійско
760 SYR SY   Сірія
090 SLB SB   Шаламуновы островы
724 ESP ES   Іспанія
744 SJM SJ   Шпіцберґы
144 LKA LK   Срі Ланка
752 SWE SE   Швеція
756 CHE CH   Швайцарія
762 TJK TJ   Таджікістан
834 TZA TZ   Танзанія
764 THA TH   Тгайско
158 TWN TW   Тайван
768 TGO TG   Тоґо
772 TKL TK   Токелау
776 TON TO   Тонґа
780 TTO TT   Трінідад і Тобаґо
788 TUN TN   Тунісько
792 TUR TR   Турція
795 TKM TM   Туркменія
796 TCA TC   Тёркс і Кейкос
798 TUV TV   Тувалу
800 UGA UG   Уґанда
804 UKR UA   Україна
858 URY UY   Уруґвай
860 UZB UZ   Узбекістан
162 CXR CX   Остров Різдва
548 VUT VU   Вануату
336 VAT VA   Ватікан
862 VEN VE   Венезуела
704 VNM VN   Вєтнам
626 TLS TL   Выходный Тімор
876 WLF WF   Валіс і Футуна
894 ZMB ZM   Замбія
732 ESH EH   Западна Сагара
716 ZWE ZW   Зімбабве