Чорный гумор

тіп гумору

Чорный гумор є тіп гумору, котрый находить комічно в драстічных і тяжкых сітуаціях, якыма суть война, насилство, бесправя, хворота і смерть. Жрідлом комічного ефекту є контраст міджі шокуючов і траґічнов реалітов і чісто неважным способом як о нїй бісїдуєме. Чорный гумор підкреслює абсурдіту світа і такой проти тому створює даяку форму інтелектуалной обороны.

Чорный гумор

Много чорного гумору парадоксно походить дірект од людей што зазнали напасть, і тоты ся тым способом намагають єй перемочі. Жрідлом чорного гумору были і концентрачны лагерї за другой світовой войны, де дакотры увязнены выдумовали смішкы о октрутных условіях в якых жыли.

Чорный гуром і ёго конкретны проявы ся рушають на меджі соціалного ґуста ці припустности. Наприклад ся годен звідати, ці є етічно дозволене, кідь собі смішкы о концентрачных лаґерях повідають обвеселено тоты, што такым травматом не перешли.

Приклады едітовати

Раз в лїтї прийде Ґорінґ к Гітлерови тай повідать: „Чао, моле теперька єм ся вернув із супер вакації.“ Гітлер: „Не повідай а де?“ Ґорінґ: „Лідіце, прекрасне місце, мам фоткы на цедечку, не хочеш посмотрити?“ Гітлер: „Терька не мам часу, але міг бы єсь мі то прошу выпалити?“

„Слухайте, тоты фоткы з фіремного заязду суть шувны, Шварцови то пристане, Муллер вызерать добрї, і тот Шіммел вышов на вшыткых знимках остро. Але ниґде не віджу Когна, Росенблума і старого Мойшехо...“
„До фраса, забыв єм зняти арізачный філтер.“

Повязаны статї едітовати

Референції едітовати

Тоты даны суть часточно або цалком основаны на перекладї статї Černý humor на чеській Вікіпедії.

  Тота статя є затля „Стыржень“. Поможте Вікіпедії так, же єй доповните і росшырите.