Холерік є єден із штирох видів темпераменту в згодї з Іпократовов тіполоґіов темпераменту, лабілный екстроверт. Тїлова текутина, котра на нёго мать вплыв є (жовта) жовч (по ґрецькы холе). Є недотуливый, неспокійный, аґресівный, выбушный, імпулзівный, сполегливый і немінный у своїх жывотных позіціях і одношінях. Прожывать глубоко і швыдко. К річам, як раз вырішыть ся уже не вертать.

Штири темпераменты (флеґматік, холерік, санґвінік, меланхолік

Неґатіва едітовати

Холерік мать свої гесла і прінціпы, котры хоснує про своє керованя жывотом і якы ся намагать дотримовати. Як ся му то не удасть є неприємный і мерзеный. Не вытриме, кідь не мать все правду а ани нагодов собі нездумать признати, жебы ся міг помылити; Все мусить вітязити а пак глядать способ, як собі сокотити почливу тварь перед другыма. Не годен спустити із працовного темпа і змушує к тому і свою околіцю. Мусить стояти все на чолї і чує ся добрї, лем кідь росказує другым. К іншым людям утримує высшестояче одношіня і нетолерує людей, котры наповно не схоснують свої способности. Є недочекавый і нетолерантный к слабостям, та зато плано выходить передовшыткым з помалїшыма і невырішалнїшыма людми. Часто бывать недочекавый наприклад при очекованю даякой подїї. Ёго справованя може даколи быти завершене аґресіов. Ёго реакції ся околіцї можуть відїти увеличены, але холерік ся розъїдать а за очімінь є охотный знову нормалнї бісїдовати о проблемі, што другы натуры многораз плете.

Позітіва едітовати

Холерік є дінамічна особность, яка доставать свої меты. Там само як санґвінік є приветливый тай оптімістічный. Є родженый ведучій, а то уж од маленька. Мать врыту міцну тугу по змінї. Як ся дізнать, же штось не в порядку, без ваганя боює за людьскы права і боронить укривджены. Є вырішальный і мать певну волю, проблемы переможе швыдко. Годен росказовати може каждому, без огляду на знаня сітуації і условій. Ёго прімарным інтересом є дочагованя цїлїв, не йде му о даке дашто, жебы ся дакому любив. Є герешный і сістематічный орґанізатор. Мать способности завершыти веце роботы як будьхто іншый. Любить переконати барьєры, любить бой і тыж конкуренцію.

Повязаны статї едітовати

Референції едітовати

Тоты даны суть часточно або цалком основаны на перекладї статї Cholerik на чеській Вікіпедії.

  Тота статя є затля „Стыржень“. Поможте Вікіпедії так, же єй доповните і росшырите.