Вікіпедія:Рады і інформації

Хотїли бы сьте помочі створёвати русиньску Вікіпедію а не знате як тото зробити? Рады бы сьте ся о Вікіпедії дізнали веце? Тота сторінка вам нукать одказы на різны помочны тексты Вікіпедії, котрых цілём є дати вам веце інформацій і рад, як писати статї на Вікіпедії.

Мали бы сьте знати, што є статя і як єй едітовати. Мали бы сьте тыж знати, што Вікіпедія не є і тыж якы суть при писаню статей часты хыбы. Кажда статя має свою назву, котрой творїня має істы правила.

Не забывайте, же Вікіпедія є енціклопедія і як така выжадує, жебы статї были написаны з невтралного погляду. Посмотьте ся тыж на часто кладжены вопросы.

Кідь будете знати, як статї писати і як їх редаґовати, може будете хотїти росшырити стыржень або управити єствуючу статю. Посмотьте ся тыж на список пожадованых статей, або статей, котры бы собі другы хоснователї Вікіпедії рады прочітали.

Кідь знаєте чуджі языкы, можете собі тыж взяти даяку статю з іншой Вікіпедії і перекласти єй – може лем вольно і лем часть – до русиньчіны. Дуже россяглы вікіпедії суть самособов анґліцька, нїмецька, але наприклад і булгарьска.

Список важных помочных текстів Вікіпедії едітовати

  1. Вітайте на Вікіпедії
  2. Як створити статю
  3. Як едітовати сторінку
  4. Што Вікіпедія не є
  5. Часты хыбы писаня
  6. Писаня з невтралного погляду
  7. Як створити назвы статей
  8. Ваша перша статя
  9. Часты звідованя
  10. Список хосновных інформацій про приспівателїв
  11. Вікіетікета - рекомендованя, як ся ховати ку другым
  12. Рїшіня конфліктів

Звязаны статї едітовати

  1. Список статей, котры бы мали быти написаны
  2. Послїднї приданы ці едітованы статї
  3. Хто суть іншы правиделны приспівателї до Вікіпедії
  4. Перегляд іншых языковых верзій Вікіпедії