Вікіпедія:Вітайте на Вікіпедії

http://wikipedia.org

Вікіпедія є многоязычна інтернетова енціклопедія вєдно створёвана своїма чітателями. Русиньска Вікіпедія почала єствовати у роцї 2011.

До Вікіпедії може хоцьхто приспівати. Можете основати новы статї або росшырёвати єствуючі, справовати языковы хыбы ітд. Головныма правилами суть Перевірительность і непредвзятый погляд. Статї не сміють нарушати авторьскы права, мали бы мати енціклопедічный штіл і быти доложены достовірныма жрідлами. Люде, котры до Вікіпедії приспівають ся зовуть вікіпедісты.

У русиньскій вікіпедії теперь 8774 статей. Посмотьте собі тыж спроваджаня, Центер помочі, Часты звідованя, навчійте ся, як едітовати сторінку, як написати свою першу статю, і обявте і далшы чары той швыдко роснучой енціклопедії. Спробовати то можете на сторінцї експеріментів, де не можете зробити жадну шкоду.

Передтым як зачнете едітовати, можете собі створити конто і приголосити ся, потім ся можете дописати на список вшыткых вікіпедістів. Кідь ся будете хотїти дашто звідати, можете ся опросити на сторінцї Вікіпедія:Треба мі помочі. Діскутовати о общіх темах можете на порталї комуніты.

Повязаны статї едітовати