Піраміда є пірамідова будова. Базов пірамід є звычайно штирьуголник або триуголник, обще то але може быти хоцьякый поліґон. То значіть, же піраміда мать звычайно три або штири бокы. Тоты бокы мусять быти триуголниковы. Конштрукчно найпростїше є зробити піраміду на квадратовій (респ. приближно квадратовій) базї, бо не выникать проблем споїти стїны до єдного пункту. Тоту властность мають майже вшыткы старовікы піраміды.

Історічны будовы едітовати

Знамы суть староеґіптьскы піраміды, нубійськы, котры были выводжены од еґіптьскых, але были меншы, мезоамерицькы, андьскы, Французькы, босеньскогерцеґовиньскы, Цестіова піраміда в Римі, і нынї і україньскы (смоть [1]).

Еґіптьскы піраміды едітовати

 

Піраміды в Еґіптї суть найзнамішы і найстаршы з пірамідовых будов, належать к найвекшым будовам у історії. Хеопсова піраміда є зашорена міджі сїм чуд світа і была найвекшов будовов аж до будованя Айфеловой вежы.

Еґіпетьскы піраміды суть поставлены з камяных блоків, або з цегел. Будованя пірамід ся выконовало без знаня желїза і зложытїшых технолоґій. Перша піраміда походить з часу III. дінастії, послїдня пак з XIII., даколи бывать спомянута XIV. дінастія (тзн. же вшыткы были поставлены міджі роками 2700 і 1700 п. н. е..

І кідь о цїлях выужытя еґіпетьскых пірамід ціркулує много міфів, котры суть означованы за ненауковы, науковый світ ся згодує на тім, же ходило о гробы кралїв.}

  Тота статя є затля „Стыржень“. Поможте Вікіпедії так, же єй доповните і росшырите.