Теніс: Роздїлы міджі ревізіями

Вилучено вміст Додано вміст
м +стыржень
Немає опису редагування
Рядок 1:
[[Файл:Tommy Haas serves.jpg|thumb|Тенісовый сервіс]]
'''Теніс''' (анґл. tennis < angl. tenes, tenetz < fr. tenez! = nate, берьте, тримте!), означованый і як білый шпорт, є лоптова гра про 2 аж 4 грачів. Варіант з 2 грачами є двогра, варіанта зо 4 грачами ся пак зове штирьгра. Розлишує ся тыж змішана штирьгра, у котрій в каждій двойцї грає єдна жена і єден хлоп. Суперы стоять на гріску проти собі, і пробують одразити лоптічку тенісовов ракетов так, жебы єй супер не міг в рамках правил тенісу вернути назад.
 
Тенісні турніри зазвичай поділяються на чоловічі і жіночі. У кожному турнірі може брати участь заздалегідь певна кількість гравців. Найбільш поширені змагання одиночні чоловічі і жіночі, парні чоловічі і жіночі (беруть участь команди з двох гравців однієї статі), змішані парні (команди з гравців обох статей). Нерідко проводяться турніри для певної вікової групи: дитячі, юнацькі, турніри ветеранів. Існують також турніри для інвалідів.
 
Найбільші і представницькі турніри проводяться в рамках ATP-туру для чоловіків і WTA-туру для жінок. Переможці та учасники турнірів отримують призові гроші, а також очки, на основі яких будуються світові рейтинги серед чоловіків (рейтинг ATP) і жінок (рейтинг WTA).<ref>[https://news99india.in/snews/canadian-team-beats-spaniards-to-win-2022-atp-cup/ Збірна Канади обіграла іспанців, щоб виграти Кубок ATP 2022]</ref>
 
== Історія ==
Рядок 7 ⟶ 11:
 
Теніс належыть ку олімпійскым шпортам. З тенісу взникло пару подобных шпортів граных векшынов під стріхов на шпеціалнім куртї, наприклад сквош або рікочет, або іншы модіфікації як наприклад плажовый теніс.
 
{{Стыржень}}
== Референції ==
{{reflist}}{{Стыржень}}
[[Катеґорія:Шпортовы гры]]