Сімбол чеперушкы

Майдан - красна як мальована долина в районѣ Нижный Дир (Lower Dir) провинции Хайбер-Пахтунхва (Khyber Pakhtunkhwa) в Пакистанѣ. Обывательство Майдана – тото Пуштуны. Найвекше числом племено, жиюче в Майданѣ, зве ся Таркани, або Таркалани. Главным торговищом Майданской долины поважать ся Кумбар (Kumbar). Кумбар — главный дѣловый центер долины. Долина проходить через высокы горы, покрыты снѣгом в зимушный час. В селѣ Лал-Квилла (Lal Qilla) е сельское оздоровиско.

Долина Майдан влѣтѣ (район Нижный Дир)

Долина Майдан славна своима пышныма зеленыма горами и жерелами в лѣтный час. Кумбар, столиця Майданской долины, яко крупный торговый центер злучать множество коммерчных торгов. Люде из розличных сел долины каждоденно приходять на Кумбарскый торг за своима потребами. Векша часть обывательства долины одходить за границѣу, обы заробити собѣ на прожитя.

Обывателе Майдана высокообразованы в поровнаню з другыма районами. Але, нажаль, в долинѣ Майдан не мають де учити ся, прото за науков идуть в другы районы провинции, за што мусять выдати вельо пѣнязи.

Тоты даны суть часточно або цалком основаны на перекладї статї Maidan, Lower Dir District на анґліцькій Вікіпедії.