Коршун чорный (Milvus migrans) є середнї великый хищ з родины ястрябовых обываючій мірны і тропічны части Евразії і Австралії, вынятково вандрує аж на Гавайскы островы.

Коршун чорный

Опис едітовати

 
Хвіст коршуна червеного (вправо) і бурого (влїво)
 
Milvus migrans

Із своёв великостёв 55-59 цм, роспятём крыл міджі 135-155 цм і вагов коло 900 ґ є о дашто меншый як коршун червеный. Мать довгый хвіст, котрый не є так шпільковый як і уж спомянутого коршуна червеного, довгы крыла і тмавобуре пітя з арджавым надыхом на спіднїй части горла і бріха. Поглавя ся фарбов не одрізняють.

Хованя едітовати

Ёго природным середовищом суть лїсы піля воды або мочарї, але в остатнїй добі ся выборно приспособив жывоту в містах і велё раз го можеме збачіти і в богато залюдненых областях. Жывить ся меншыма жывыма творами, як суть хробакы, меншы виды птахів і рыб, або здохлинами, у містах пак і рештами з кухнї.

Належыть міджі часточно стяговавы хищі. Европскы і середоазійскы екземплары (підвиды M. m. milvus, M. m. lineatus іі.) суть стяговавы, хоць екземплары з теплїшых областей, напр. Індії (підвид M. m. govinda) або Австралії (M. m. affinis) суть сталы. Лїтать з мірно ломеныма крылами і хвіст хоснує як кормань.

Гнїздить на стромах і часто схоснує опущны гнїзда ворон. Шторік мать єдну зношку, обсягуючу 2-3 яйця, котры зношать в місяцях апріль і май. Родічі на яйцях сидять згруба 30 днїв і молодята в гнїздї зіставають по добу 45 днїв по народжіню.

Референції едітовати

Тоты даны суть часточно або цалком основаны на перекладї статї Luňák hnědý на чеській Вікіпедії.

 
Commons
Вікісклад має мултімедіалны дата на тему:

  Тота статя є затля „Стыржень“. Поможте Вікіпедії так, же єй доповните і росшырите.