Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення


Тота статя (або їй часть) потребує перекласти до русинчіны.
Кідь ку перекладу не дійде до тыждня, буде статя (або часть з іншоязычным текстом) змазана. Можете Вікіпедії помочі тым, же єй вылїпшыте.
Час означіня є 29. 1. 2011 21.21 SE(L)Č, т.є. змазаный буде 5. 2. 2011 21.21 SE(L)Č.

На тій сторінці хоснователї пропонують статї для вылучіня.

Процедура постановки статті на вилучення

Заявки на вилучення статті або сторінки повинні бути аргументовані і посилатися на правила. При занесенні статті в список на вилучення ставте на сторінці статті позначку, щоб запобігти її даремну доробку учасниками, що не знають, що вона буде вилучена, і привернути увагу зацікавлених сторін до обговорення видалення.

Якщо Ви виявили статтю що її, на Вашу думку, слід видалити то:

  1. Додайте на початок такої статті текст:
    {{subst:afd}}
    Перед номінуванням статті на вилучення, обов'язково перевірте чи стаття не містить корисної інформації у попередніх версіях.
  2. Зважте на те, щоб повідомити основних авторів статті про номінацію, додавши до їх сторінки обговорення наступний текст:
    {{subst:папв|Назва статті|29 марца 2024}} ~~~~

Критерії номінації статті на вилученя

  1. Порушує правила Вікіпедії
  2. Довгий час є «обманкою», що не містить корисного інформативного тексту
  3. Не задовольняє критеріям енциклопедичної статті
  4. Є вандалізмом, та не містить корисної інформації у своїх попередніх версіях
  5. Має рекламний характер
  6. Порушує авторські права
  7. Написана без дотримання правил літературної української мови та вимог наукового стилю

Для оцінки якості статті доцільно також керуватись:

  1. шкалою якості статей,
  2. правилом «Чим не є Вікіпедія»,
  3. критеріями вилучення статей,
  4. критеріями значимості.

Процедура голосування

Голосування по статтях триває 1 тиждень. У разі, якщо кількість голосів «за» перевищує кількість голосів «проти» не менш ніж вдвічі, стаття підлягає вилученню. Враховуються лише голоси зареєстрованих користувачів, які мають не менше 50 редагувань у просторі статей на момент винесення статті на вилучення.

Підсумок

У залежності від результату голосування, за рішенням Спільноти адміністратор вилучає чи залишає статті, заносить результати голосування в архів і вилучає обговорення з цієї сторінки.

Якщо статтю прийнято залишити, повторне голосування можливе не раніше, ніж за 1 календарний місяць.

При вилученні статті також буде вилучено її історію редагування. Стаття може бути вилучена також і в тому випадку, якщо на неї існують посилання.

Швидке вилучення

Деякі статті можна вилучати без обговорення. Таке вилучення називається швидким, а всі причини, по яких можна вилучити статті швидко і без обговорення, перераховані в розділі Критерії швидкого вилучення. Для швидкого вилучення потрібно позначити статтю шаблоном {{db}}. Такі статті можуть бути вилучені без попереднього обговорення.

Поліпшення статей

Статті, енциклопедична значимість яких не викликає сумнівів, але зміст яких або занадто короткий, або не відповідає нормам Вікіпедії, виносяться на поліпшення. Обговорення таких статей проводиться на сторінці Вікіпедія:Статті, що необхідно поліпшити. На статтю, що потребує термінової переробки, ставиться шаблон {{Поліпшити}} Якщо за два тижні стаття не була покращена, вона може потрапити у кандидати на вилучення на цю сторінку.

Поради


Почався новий день.

Нижче наведено шаблон який бажано внести у нову сторінку обговорення.

== [[Назва статті]] 1—0 == *'''Поставив:''' --~~~~ *'''Причина:''' описує чому саме *{{За}}: # --~~~~ *{{Проти}}: *{{Утримуюсь}}:

Поточні обговорення !! Таблиця оновлюється автоматично !!

Дата Статті-кандидати на вилучення

Аби закрити обговорення не додавайте ніяких шаблонів, просто додайте 1 після параметру closed вгорі в шаблоні {{ВПВИЛ-навігація}}, аби він мав вигляд {{ВПВИЛ-навігація|closed=1}}

 
Не допускайте переповнювання сміттєвого кошика!

Рядки закритих днів переміщаються в архів