Рок-музика: Роздїлы міджі ревізіями

Вилучено вміст Додано вміст
EmausBot (діскузія | приспівкы)
м r2.7.2+) (робот змінив: an:Musica rock
Gazeb (діскузія | приспівкы)
м языковы корекції
Рядок 1:
[[Файл:Eric "slowhand" Clapton.jpg|thumb|right|200px|'''[[Ерік Клептон]] в роцї [[1974]]''']]
 
'''Рок-музика''' є жанер популарной [[Музика|музикы]], котрый ся до головного пруду дістав в 60. роках 20. стороча. Корїня маємать в рокенролирокенролї, рітмандблуз і кантрі музицї 40. і 50. років, але тыж є овпливненый фолком, джезом і класічнов музиков. Як іншрументы ся найчастїпенайчастїше хоснують електрічна [[ґітара]], басґітара, бубны і клавесовы інштрументы як наприклад гаммонд варганы, клавір або од кінце 60. років сінтезатор. В року ся часто обявують ґітаровы але даколи і клавесовы, саксафоновы або гармоніковы сола.
 
На кінцї 60. і початком 70. років ся з року вывинуло пару піджанрів. Споїнём з фолком взникнуввыник фолкрок, помішанём з [[блуз]] блузрок і рок з джезом сотворили джез фюжын. У 70. роках рок овпливнив совл, фанк і латиноамерицька музика. УВ тім часї взникли далшы піджанры як софтрок, ґлемрок, гевіметал, гардрок, проґресівный рок і панкрок. У 80. роках взниклавыникла нова вовна, гардкор і алтернатівный рок і у 90. роках ґрандж, брітпоп, індірок і нюметал.
 
Ґрупа музикантів котра ся концентрує на рокову музику ся зове рокова капела. Много роковых капел є складженых з ґітарісту (што грає на електрічну ґітару), головного співака, басґітарісту і бубеника также творять квартет. Дакотры капелы єдну або веце з тых роль не мають або співак грає на даякый інштрумент, также творять тріо або дуо; даякы пак даякого музиканта придають. Роковы капелы дакотрых жанрів, головно тых основаных на рокенроли хоснують саксафон. Менєй часто ся хоснують струновы слаковы інштрументы як гуслї або віолончело або дыховы інштрументы як трубка.
 
Ґрупа музикантів котра ся концентрує на рокову музику ся зове рокова капела. Много роковых капел є складженыхзложеных з ґітарісту (што грає на електрічну ґітару), головного співака, басґітарісту і бубеника такжета же творять квартет. Дакотры капелы єдну або веце з тых роль не мають або співак грає на даякый інштрумент, такжета же творять тріо або дуо; даякы пак даякого музиканта придають. Роковы капелы дакотрых жанрів, головно тых основаных на рокенроли хоснують саксафон. МенєйМенше часто ся хоснують струновы слаковы інштрументы як гуслї або віолончело або дыховы інштрументы як трубка.
{{Стыржень}}
[[Катеґорія:Музика]]