Расізм: Роздїлы міджі ревізіями

Вилучено вміст Додано вміст
Gazeb (діскузія | приспівкы)
Створена сторінка: [[Файл:ColoredDrinking.jpg|thumb|250px|Америцькый чорнёх міг пити лем з надобы з означінём "про фаребны", ...
(Не є роздїлне)

Ревізія 06:45, 8 юлія 2011

Расізм є теорія і ідеолоґія гєрархізуюча соціалны ґрупы подля расового ключа. Расізм як політічна ідеолоґія ся намагать леґітімізовати сполоченьскы нерівности на основі біолоґічны (расовых) роздїлів міджі людми.

Америцькый чорнёх міг пити лем з надобы з означінём "про фаребны", 1939, Оклагома Сіті.

Ёго модерна форма выникла в часї романтізму як реакзія на освітенецькы теорії о обчаньскій рівности. Тогдышнїй расізм быв повязаный з розвоём етнічного націоналізму і пізнїше з знеужытём еволучной теорії тзв. соціалным дарвінізмом.

Расізм бывать часто черяный з расовов незнашанливостёв і в обычайнім говорї тоты терміны часто сплывають.

Расізм є в шырокім змыслї слова назор, же з представы, подля котрой є людство роздїлене на біолоґічно роздїлны „расы“, годен выводити політічны ці соціалны резултаты і роздїлы.

Тота теорія твердить, же різный вывой різный людьскых рас і етнік, овплывненый ґеоґрафічнов діверзітов, детермінує способности і властности єднотливых прислушників. В праксі пак тот назор в рядї припадів вив (ці стале іщі веде) ку расовій сеґреґації, публічноправній ці пріватноправній діскрімінації, і у вынятковых припадох і пробам о выгубіня неприятельскых ґруп.