Штєпан Рак: Роздїлы міджі ревізіями

Вилучено вміст Додано вміст
Aibot (діскузія | приспівкы)
м r2.6.4) (робот додав: cs:Štěpán Rak
Gazeb (діскузія | приспівкы)
мНемає опису редагування
Рядок 1:
[[Файл:Štěpán Rak.jpg|thumb|Штєпан Рак]]
'''Штєпан Рак''' (* [[8. авґуста]] [[1945]], [[Духцов]], [[Ческословеньско]]) є вызначный чеськый [[ґітара|ґітаріста]], музичный [[композітор]] і [[педаґоґ]] русиньского походжіня.
В роцї 1963 по скінчіню штудій на середнїй школї образотворчого уменя в Радотїнї абсолвовав штудіум гры на ґітару і штудіум компонованя на празькій конзерваторії під веджінём Штєпана Урбана і Зденька Гулу, штудіум завершено в роцї 1970. На тото штудованя навязав почас штудованя на Музичній факултї Академії музичных умень в Празї. Уж в часї штудія обтримав вызначне оцінїня за перше місце в музичнім конкурзї молодых композіторїв в Ческословеньску і то за складбу Гірошіма з року 1973 і 2. цену в далшім річнику за пісню Аж. По школї зачав робити як учітель музикы на людовых школах уменя.
==Жівотопис==
В роцї 1975 го закликали до Фіньска, жебы їм там поміг створити основу про їх штудіум ґітаровой гры. Концертовав практічно по цілім Фіньску, гостёвав у Фіньскім радію. До Ческословеньска ся вернув в року 1980, як педаґоґ продовжовав з учінём ґітаровой гры на празькій конзерваторії: пізнїше тыж як одборный асістент на Педаґоґічній факултї в Чеськых Будєёвіцях.
 
Дїйсвовав і як член одборных порот на вшелиякых міджінародный музичных конкурзох. В роцї 1982 ся став першым педаґоґом АМУ, котрый ся там занимав ґітаровов гроб. Там дїйствує до днесь.
 
=== Екстерны одказы ===