Дізайн: Роздїлы міджі ревізіями

Вилучено вміст Додано вміст
Amherst99 (діскузія | приспівкы)
Немає опису редагування
Значкы: Редагування з мобільного пристрою Редагування через мобільну версію
Немає опису редагування
Рядок 2:
[[Файл: Breger kanna.jpg |thumb| upright=1.0|Ц. А. Бреґер:[[канвіця]] на заливаня]]
 
'''Дізайн''' (з анґл. design) значіть предложіня і може означовати як дїяня дізайнера, так і выслїднїй [[продукт]] ёго актівіты. Вважається, що в більш широкому сенсі дизайн не тільки покликаний до художнього конструювання, а й повинен брати участь у вирішенні більш широких соціально-технічних проблем функціонування виробництва, споживання, існування людей в предметному середовищі, шляхом раціональної побудови її візуальних і функціональних властивостей.
 
{{Стыржень}}
Теоретичною основою дизайну є технічна естетика.
 
Термін "промисловий дизайн «був затверджений рішенням першої Генеральної Асамблеї ICSID (International Council of Societies of Industrial Design, Міжнародної ради організацій промислового дизайну) в 1959 році; термін» дизайн «є професійним скороченням терміну»промисловий дизайн".
 
Дизайнер-художник-конструктор, людина, що займається художньо-технічною діяльністю в різних галузях (в тому числі архітектор, проектувальник, Ілюстратор, дизайнер плакатної та іншої рекламної графіки, веб-дизайнер).<ref>[https://igormylnikov.com/top-5-poleznyh-besplatnyh-resursov-dlya-dizajnerov/ Корисні ресурси для дизайнерів]</ref>
 
Під словом "design «англомовна література початку XXI століття розуміє і стиль, і проект, і проектування, і власне» дизайн" — професійну діяльність, поряд з архітектурою або інженерним проектуванням.
 
Предметом дизайн-діяльності є " створення гармонійного, змістовного і виразного предметно-просторового середовища, що оточує людину». Об'єктом дизайн-діяльності можуть стати будь-які об'єкти: технічні вироби, продукти суспільного виробництва, їх комплекси в системі відносин: людина-предмет-середовище, їх форма, «причому не тільки зовнішній вигляд предмета, але головним чином структурні зв'язки, які надають йому необхідне функціональне і композиційне єдність, що сприяє підвищенню ефективності виробництва, споживання і соціальних відносин».
 
 
== Референції ==
{{reflist}}{{Стыржень}}
 
[[Катеґорія:Вытварництво]]