Сапсан: Роздїлы міджі ревізіями

Вилучено вміст Додано вміст
Fixed typo; ضج سجدضجلجضى ي
Значкы: Редагування з мобільного пристрою Редагування з мобільної програмки
Igor Kercsa (діскузія | приспівкы)
{{ISBN|
 
Рядок 11:
== Страва ==
 
Сапсаны лїтають швыдкым маханём крыл, плахтять лем на куртых драгах. Ловлять скоро вылучно птахы, котры летять. Ёго штіл ловлїня не є барз вгодный про поземне ловлїня, зато лов дрібных ссавцїв волить лем вынятково і птахы на земли пробує дістати до воздуху[[воздух]]у. Мече ся з великой вышкы на жертву під собов і атакує го острыма пазурами. Годен досягнути аж 300 км/г. Нараз в тій швыдкости быв бы небезпечный і про нёго і зато ся намагять трафіти найскорше крыло, не пряме тїло жертвы. З той самой прічіны не може атаковати на веце птахів нараз і дакотры виды дрібных птахів ся зато на охрану перед ним зґрупують. Жертва по атаку векшынов впаде на землю, де го сапсан забє клювнутём, покы впаджїня жертва пережыв.
 
== Розмножованя ==
Рядок 27:
* Hudec, K.; Šťastný, K. a kol. (2005): Fauna ČR Ptáci 2/I. Academia Praha, 572 str. (друге переробене і доповнене выданя)
* Sauer, F. (1995): Průvodce přírodou: Ptáci lesů, luk a polí. Ikar Praha, spol. s r.o., 286 стр.
* ŠŤASTNÝ, Karel; BEJČEK, Vladimír; HUDEC, Karel. Atlas hnízdního rozšíření ptáků v České republice. Прага: AVENTINUM s.r.o., 2006. {{ISBN| 80-86858-19-7.}} S. 102-103.
 
== Екстерны одказы ==
Рядок 40:
== Референції ==
{{Переклад|cs|Sokol stěhovavý|7355983}}
 
{{Стыржень}}
 
[[Катеґорія:Соколовы]]