Репинноє: Роздїлы міджі ревізіями

Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Немає опису редагування
Рядок 1:
{{Село Україны}}
== Репинноє ==
 
=== '''Репинноє''' або '''Репинный''' - (рос.Репинное, укр.Репинне словац.Repiňe, угор.Repenye) - село у Міжгірському районі Закарпатської області заселено Верховинськов етнічнов групов. ===
 
==== Історія ====
Першый рас споминатся за село у 1457 годі. Село входит як і усьо Подкарпатя до Чехословакії. Після входу Мадярської армады стає частю Подкарпатського губернаторства.
Село входит як і усьо Подкарпатя до Чехословакії. Після входу Мадярської армады стає частю Подкарпатського губернаторства.
==== Культура ====
У селі є деревляна [[Ґрекокатолицька церьков|греко-католицька]] церква сятого великомучиника Митра(ΧVIII ст., мармарошська готика) побудована у 1780 годі. До приходу совецької власти у селі была православна церква котру комуністична партія знищила. Ныні побудована нова [[Православна церьков|православна]] церква.
Рядок 11 ⟶ 10:
==== Відома чилядь ====
Володимир Фединишинець - поет, письменник еден із активістів карпаторусинського руху на Закарпатті[[Файл:Repinne electrik line Mir.jpg|міні|292x292px|альт=https://rue.wikipedia.org/wiki/Файл:Repinne_electrik_line_Mir.jpg]]
 
{{Закарпатска область}}