Вікіпедія:Назва статї

Назва статї обсягує сукупность рекомендовань як вгодно назвати єднотливы статї.

Увага. Тота статя вам не дасть жадны інформації як статї писати. Ёго цілём є пописати способ, як "правилно" назвати нову статю. Дотримованя того рекомендованя поможе іншым едіторам ку тому, жебы безпечно были годны написати одказ на статю ці жебы были годны ся дізнати, ці статя на пожадовану тему уж екзістує або іщі нїт.

Велика зачаточна буква едітовати

Про технічны пожадавкы проґраму, котрый забезпеюує додаваня обсягу вікіпедії (MediaWiki), є треба, жебы перша буква у назві статї была все велика. Прото назва каждой статї на Вікіпедії автоматічно зачінать великов буквов, остатнї суть малы (напр. Вольный пад), докы ся не їднать о властне імя (напр. Нова Зеландія), скорочіня або значку (напр. ВОР (радіомаяк)). Кідь напишете другу або далшу букву велику, уж так зістане і буде ся їднати о іншу статю як тоту з малов буквов.

Тото правило звычайно не запричінить жадный проблем, час од часу ся але зъявить выняток. Наприклад статя о компютеровім едіторї sed бы ся мала правилно звати sed, з технічных причін але дістане назву Sed.

Кідь ся назва статї зъявить в інтернім одказї (wikilink), буде при приряджованю ёго перша буква автоматічно змінена на велику букву і буде выконане напрямлїня на тоту назву. Зато є єдно, ці в одказї хоснуєте напр. компютер або Компютер. Одказы Добра вода і Добра Вода суть але одказы на два різны статї.