Аніме

йсе форма анімаційного умільства, што происходит з Японії

Аніме́ (яп. アニメ [an̠ʲime] Информация о файле высловность, од анґл. animationанімація) — йсе форма анімаційного умільства, што происходит з Японії. Сись термін є абревіатуров «animation» з анґліцького языка и односит ся ид всьым типам анімації, як из Японії, так и из-за границї. Айбо в цїлому контекстови «аніме» частично хоснує ся для позначкы анімації, вчиненої в Японії вадь на яку сильно вплинула японська анімаційна культура.

Вікіпе-тан

В аніме сут оддїльні рисы, які роспознают його уд западної анімації, такі як персонажы з великыми очами, всякі жанры, які годні быти в хуть якоє стогудя та інтересы, и акцент на тяжкых, высокоякостных оповіданях. Аніме годно обсягати широкый спектр історій, уд фантастикы и научных, до драмы, комедії та романтикы, и частично сут елементы японської культуры в свуй сюжет animenonton, персонажу и фон.

З момента створеня на зачаткови 20. стогудя аніме стало ґлобальным феноменом, якоє вплыває на разні аспекты культуры, такі ги музика, мода тай індустрію забавок. Честователі аніме з всього світа частично збирают ся в спеціальні сообщества, а именно аніме стало єдным из май популярных культурных товару Японії.


Референції едітовати